Comfortex CarRest - www.gulare.com

Comfortex CarRest

6091

CarRest är uppbyggd av skumgummi med noga utprövad densitet (hårdhet), överdragen med hållbart, snyggt tyg.

I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar
595 kr Inkl. moms
Mängdrabatt
AntalPris per stycke
5 stycken565.00 kr

Säker betalning

Snabba leveranser

30 dagar öppet köp

CarRest är uppbyggd av skumgummi med noga utprövad densitet (hårdhet), överdragen med hållbart, snyggt tyg. Den ger ett mycket skönt och funktionellt stöd för ländryggen. Formen är anpassad efter bilars lätt skålade säten och beroende på vilken sida som är upp passar den personer med olika kroppslängd. Ryggstödet har en kärna, en skummgummirulle som går att ta ut och då blir ryggstödet lite mjukare och mindre "bulligt".

Normal svank = god hållning
Den svank du har i ländryggen i stående är din "naturliga svank". Den innebär optimal belastning för kotpelarens vävnader och din naturliga svank bör du därför ha även när du sitter ner. Vid problem i ländryggen, bröstryggen eller nacken hjälper det att sitta med rätt kurvatur i kotpelaren, dvs med normal svank och "god hållning". En förutsättning för god hållning i hela ryggen är att ha sin naturliga svank i ländryggen. CarRest ryggstöd är framtagen just för att ge optimalt stöd för ländryggens kurvatur vid sittande i bil. Att sitta med rätt position i ländryggen är en förutsättning för att god hållning skall kunna intas även i bröstrygg och nacke.

Så här placerar du ryggstödet "Comfortex CarRest"
1. Spänn fast ryggstödet med spännbandet så att undre kanten av dynan är mot stolen.
2. Sitt så långt bak som möjligt i bilstolen.
3. Luta dig lite framåt och finjustera ryggstödet i höjd så att det ger ett skönt stöd och tryck mot nedersta delen av ländryggen när du sedan lutar dig bakåt mot det.
4. Du kan grovjustera höjden genom att använda den ena eller andra sidan upp, då den största utbuktningen av skyddet är något ocentrerad i höjdled. Hitta det läge som känns mest bekvämt för dig.

Tips!
Använd med fördel Bilkudden tillsammans med kildynan för bil vilken påtagligt ytterligare förbättrar förutsättningarna för god hållning. Köp boken "Behandla din egen rygg" eller "Behandla din egen nacke" så får du en bra bild över ryggens vävnader, orsak till ryggsmärta och tips på lämplig egenvård. Se även det uppblåsbara ryggstödet - airback. Den blåses upp till önskad storlek och stöd och utan luft får den lätt plats i en byxficka eller handväska. En bra kompis på resan.

Andra köpte också

 • Välj
  Höjd
  Kilstöd svart- för ett aktivt sittande - www.gulare.com

  Kilstöd svart- för ett aktivt sittande

  Gula Rehabs kilkudde/kilstöd. Att sitta så att sitsen lutar något framåt ger en framåttippning av bäckenet och därmed en gynnsammare sittergonomi som förebygger belastningsskador i rygg och nacke. D33xB38xH5cm

   
  Från 209 kr
   
  5412
 • Doppsko Flexidopp - www.gulare.com

  Doppsko Flexidopp

  Flexidopp följer stegets rörelse och har hela tiden stor kontaktyta med underlaget vilket gör den trygg och följsam. Flexidopp dämpar varje steg och skonar därför dina leder.

   
  75 kr
   
  5832
 • Välj
  Höjd
  Kildyna - www.gulare.com

  Kildyna

  Används för att få ett något framåttippat bäcken vilket medför en ergonomisk riktig sittställning.

   
  339 kr
   
  5937
 • Välj
  Höjd
  Kildyna - www.gulare.com

  Kildyna

  Används för att få ett något framåttippat bäcken vilket medför en ergonomisk riktig sittställning.

   
  339 kr
   
  5179