Om yogaprodukterna

           

Vår leverantör av yogamattor är noga utvald för att leva upp till de krav som ställs när det gäller etisk tillverkning. Tillverkningen sker i Tyskland och fokus ligger på hållbarhet och miljö. 

 

Hälsa och miljö är en viktig hjärtefråga för många. Vad som är relativt nytt är att många aktörer inom yogaindustrin marknadsför sina yogamattor med mijövänliga löften. Du hittar knappast en yogamatta dessa dagar som inte är minst "miljövänlig". Problemet är att detta är en självdefinierande term utan vetenskaplig fakta som backar upp dessa löften. Gula Rehab säljer endast yogamattor som är certifierade enligt Standard 100 av OEKO-TEX®, testade enligt en lista med omkring 100 stycken, årligen uppdaterade, testparametrar för skadliga ämnen, inklusive AZO, DOP, ftalater, Bisfenol-A (BPA), bly och dioxiner, se fullständig lista här!. Certifieringsprövningen sker årligen och förfarandet kommer naturligtvis med en viss prislapp. Vi är dock övertygade om att detta är lika viktigt för dagens moderna konsumenter, som det är för oss på Gula Rehab! 

 

Våra yogamattor kan återvinnas till 100 % och det finns ett samarbete med ContinuOM Collective (se länken), en ideell organisation som arbetar för att hitta hållbara lösningar av avfallsflödet från yogaindustrin och dess konsumenter. Idag kan konsumenter från Tyskland, Belgien, Frankrike och Österrike lämna in sina begagnade PVC- och naturgummimattor för återvinning till nya industriprodukter till 100%. Gula Rehab har anmält sitt intresse av att utvidga samarbetet av återvinningsprogrammet och vi hoppas att Sverige inom snar framtid ska bli en ContinuOM-partner!