Mobiliseringsrulle - www.gulare.com

Mobiliseringsrulle

5140

En träningsrulle att användas av spondartritpatienter för självmobilisering av bröstryggraden. Hör med din läkare eller sjukgymnast. 50x12cm.

I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar
359 kr Inkl. moms
Mängdrabatt
AntalPris per stycke
5 stycken352.50 kr
15 stycken326.25 kr

Säker betalning

Kvalitetsgaranti

30 dagar öppet köp

En träningsrulle att användas av spondartritpatienter för självmobilisering av bröstryggraden. Hör med din läkare eller sjukgymnast. Längd 50 cm/diameter 12cm.

Din Bechterew- rulle är tillverkad i svart cellgummi med färgade revärer. De gula revärerna har ingen annan uppgift än att stabilisera rullen och skydda den från stötar och slag. Cellgummit i rullen är vattentåligt så du kan handvätta vid behov. 

Så här använder du rullen: 
Ligg på rygg och placera rullen i mitten av bröstryggraden. Placera underbenen över en stolssits eller pall. Lägg några kuddar under huvudet i början och minska antalet efter hand. 
Genom att ligga på detta sätt 20-30 min per träningspass töjer du och rätar ut bröstryggraden. 
Kombinera träningen med andningsträning, genom att sakta andas in djupt och dra in hakan, samtidigt som du sträcker armarna uppåt- bakåt. Resultatet kan ta tid och endast regelbunden träning ger resultat. Därför bör du ligga på rullen minst två gånger per vecka om inte annat föreskrivets av din läkare eller fysioteraput. 

Denna anvnisning har tagits fram i samråd med leg. fysioterapeut Ingela Nordvall.

Var noga med att följa din sjukgymnasts anvnisningar! Upplever du obehag eller smärta vid träningen kan det bero på att du tränar fel. Kontakta då omgående din sjukgymnast!

Andra köpte också

 • Välj
  Höjd
  Kilstöd svart- för ett aktivt sittande - www.gulare.com

  Kilstöd svart- för ett aktivt sittande

  Gula Rehabs kilkudde/kilstöd. Att sitta så att sitsen lutar något framåt ger en framåttippning av bäckenet och därmed en gynnsammare sittergonomi som förebygger belastningsskador i rygg och nacke. D33xB38xH5cm

   
  Från 160 kr
   
  5412
 • Yogafilt - www.gulare.com

  Yogafilt

  Klassisk yogafilt som är skön och varm.

   
  449 kr
   
  6194
 • Bolster - www.gulare.com

  Bolster

  Bolster med en fyllning av boveteskal hjälper dig till fördjupad stretch eller som ett stöd vid alla typer av yoga. 60x22 cm.

   
  595 kr
   
  6184